Programma: Vol vertrouwen met plezier ondernemen.

Je hebt de leiding in het familiebedrijf en je kent alle ins en outs van wat er speelt en wat er gedaan moet worden. De oude garde ziet je inmiddels niet meer als het zoontje van maar als waardige opvolger. Voor de jonge garde ben je gewoon meneer de directeur. Als je ‘s morgens op de zaak komt kun je oprecht trots zijn op wat jullie met z’n allen hebben neergezet. En dat ben je ook, zeker. En toch wrikt het. Je hebt zelf gekozen om in dit bedrijf te stappen. Die keuze heb je weloverwogen gemaakt. Je hebt een goede studie gevolgd, je weet waar je het over hebt. Alles is goed geregeld met de overdracht, onderlinge conflicten zijn uitgesproken, verwachtingen besproken ook thuis in je gezin en alles wat vastgelegd moest worden is ook vastgelegd in convenanten.

En dat maakt ook dat je er eigenlijk niet eens over na durft te denken, laat staan hardop te zeggen. Dat je twijfelt of je wel de goede beslissing hebt genomen? Is dit nu wat ik echt wil, waar ik echt gelukkig van word? En diep in je hart ben je bang voor het antwoord. Want wat als dat antwoord nu anders is en je eigenlijk helemaal niet gelukkig bent met wat je nu doet. Dat je het liefst het roer volledig om zou gooien en dat daar gevolgen aan hangen. Dat je mensen die je heel dierbaar zijn zal teleurstellen, je familie, je ouders. Je partner zal het ook niet begrijpen. Dit is toch wat je wilde?

Je voelt aan alles in je lichaam dat zoals het nu gaat niet meer bij je past. Maar wat is dat nu precies en wat kun je eraan doen?

Je merkt het aan de kleine dingen. Je wordt al moe wakker, je bent sneller geïrriteerd, prikkelbaarder. Eigenlijk vind je jezelf ook niet zo leuk meer. Je kent jezelf ook helemaal niet zo en wil ook zo niet zijn. Tien jaar geleden stond je vol enthousiasme in het leven en nu voelt het alsof je jezelf er doorheen moet slepen. Het voelt als een sleur en je mist de voldoening die je vroeger wel voelde. Het gevoel dat als je ’s avonds thuis kwam je jezelf echt voldaan voelde na een lange dag hard werken.

Lichamelijk voel je het ook. Spanning in je nek, regelmatig hoofdpijn en het lijkt zelfs of sommige situaties je letterlijk naar je keel vliegen. Dat gebeurt voornamelijk op de momenten dat je in gesprek bent en je voelt dat de ander iets wil waar je zelf niet volledig achter kan staan en dat op dat moment niet direct kan zeggen. Soms krijg je er zelfs al buikpijn van als je er al aan denkt dat je zo’n gesprek moet gaan voeren.

Hoe zou het voor je zijn als je weer het plezier en enthousiasme kan voelen tijdens het werken in en aan je bedrijf? Als je helemaal jezelf kan zijn en je weet wat die twijfel is en daar wat aan kan doen. Dat je je werk zo kan inrichten als je zelf zou willen en je hierdoor ook weer de verbinding met je gezin kan voelen. Je ouders trots op je zijn terwijl je je eigen keuzes maakt vanuit positieve energie en van daaruit leiding kan geven en je bedrijf iedere dag een stukje mooier kan maken.

Dat kan. Dit is mogelijk als wij hier samen aan gaan werken. Eigenlijk ga jij eraan werken en help ik je erbij.

Wat gaan we dan doen?

We gaan samen een traject aan van 6 sessies. De sessies duren gemiddeld 1.5 uur zodat we alle tijd hebben om echt de diepgang in te gaan. Hierin gaan we kijken naar wat je nodig hebt om uit deze sleur te komen, om jezelf weer terug te vinden en daar de regie weer in te pakken. Onderweg ruimen we natuurlijk op wat er nog in de weg zit (spreekwoordelijk hé). Daarbij gaan we ook een opstelling doen, geheel Corona proef. Dit kan een familie of een organisatie opstelling zijn, net waar de meeste behoefte zit. 

Aan het einde van dit traject:

 • Weet je wat je wilt met je zaak. Je hebt helder wat je door wil voeren en wat niet.
  Gevoelsmatig sta je steviger in je keuzes en dat voel je. Je durft en kan beslissingen maken zonder schuldgevoel. Jij bent de expert van jouw leven, jouw bedrijf en ik help je met helder te krijgen wat je er echt mee wil.
 
 • Zijn je relaties verbeterd, zowel met je gezin, je bedrijf en de familie. En het
  allerbelangrijkste, met jezelf. Je voelt aan alles dat je jezelf weer terug hebt gevonden. Je
  durft en kunt jezelf beter uitspreken en er is meer begrip voor elkaar.
 
 • Heb je helder wat je wil en hoe je dat kan bereiken buiten het werk om, je voelt weer
  waarvoor je het doet.
 
 • Je ervaart weer ruimte en rust, zowel in je hoofd als in je lijf.

Jouw investering:

Eenmalig €1297.- of in twee termijnen van €675.-

Veel gestelde vragen:

 • Kunnen de sessies ook op locatie plaatsvinden?
  -Ja, ik begrijp dat het niet altijd kan om naar een van mijn praktijkruimtes te komen dus dat kan. Hier reken ik 0,21 cent per kilometer voor met een maximum van 45 min reistijd volgens Google maps zonder vertraging vanaf ’s-Heerenberg. Als de reistijd enkele reis langer dan 45 minuten is gaat het in overleg.
 
 • Wanneer zijn de sessies?
  -De sessies plannen we in overleg samen in. Gemiddeld zitten er twee weken tussen. Dit kan zowel ‘s morgens als ‘s middags.
 
 • Ik ga tussentijd op vakantie, is dat een probleem?
  -Nee, dat is geen enkel probleem. We plannen de sessies samen in overleg in. Je kunt prima tussen de sessies door op vakantie.
 
 • Kan ik dit traject zakelijk aftrekken?
  -Ja, je kan dit traject als coaching wegboeken.