Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over de therapie

Psychodynamische therapie, wat is dat?

De overkoepelende term voor de therapievorm die ik gebruik heet: ‘psychodynamische therapie’.
Dit mag je gelijk weer vergeten. Wat belangrijk is om te weten, is dat ik een breed scala aan technieken beheers die ik kan toepassen waar nodig. Als je bij mij een sessie doet, beslis ik afhankelijk van jouw situatie welke therapievorm daar het beste bij past.

Een greep uit de technieken die ik gebruik:

  • Familie opstellingen
  • Regressietherapie
  • EMDR
  • Relatietherapie
  • NLP
  • Hypnotherapie
  • Mindfulness

Waar ik je mee kan helpen?

In mijn praktijk komt een breed scala aan problemen voorbij. Veel voorkomende klachten zijn stress, depressie, trauma’s en angst- of paniekaanvallen. Maar ook kan ik helpen met relatieproblemen, verslavingen of rouwverwerking.

Vaak hangen verschillende klachten samen. In de sessies gaan wij op zoek naar waar jouw klachten vandaan komen. Vervolgens richten we ons op dit te ontladen zodat deze problemen niet langer jouw leven bepalen.

Wat kan je bij zo’n sessie verwachten?

Je begint met een intake, deze duurt meestal één uur. Vooraf krijg je een vragenlijst die je ingevuld mee neemt naar de sessie. De intake is voor mij om te ontdekken welke kant we op gaan met de behandeling, maar ook om te voelen of wij een wederzijdse klik hebben. Het is belangrijk dat jij je veilig voelt. 

Na elke sessie krijg je huiswerk (oefeningen) mee waar je thuis mee aan de slag kunt. Omdat je tijd nodig hebt om de informatie te verwerken en toe te passen, zitten er twee weken tussen de sessies.
Hou er rekening mee dat je moe kunt zijn na een sessie. Afhankelijk van de therapievorm, raad ik meestal aan om na de sessie de rest van de dag vrij te nemen. Bij de intake zal ik je hier meer informatie over geven.

Hoe lang duurt een traject?

Met vier sessies behaal je al veel positief resultaat. Afhankelijk van jouw situatie kijken we of jij meer sessies wilt of nodig hebt, of dat we het daar bij laten.

Je kunt na elke sessie het traject afbreken. Het gaat er om dat jij je veilig en geholpen voelt.

Hoe voel jij je na het traject?

Na het therapie traject kun jij verder. De lading is van jouw problemen af waardoor je steviger in je schoenen staat en het leven weer aan kunt. De problemen leiden jou niet langer en je bent weer in controle van je eigen emoties.

Wat moet je niet verwachten?

Dat het een quick fix is, of dat het makkelijk zal zijn. JIJ doet het zware werk. Je zult open moeten staan om eerlijk naar jezelf en je patronen te kijken voordat je dit kunt loslaten. Ik zal je hier uiteraard bij helpen.

Waar kan je praktijk Aradia vinden?

Ik heb een praktijk aan huis in ‘s-Heerenberg en heb daardoor vooral cliënten uit de achterhoek. Ook kun je terecht bij mijn praktijk in Zevenaar, vlakbij Arnhem.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren