HSP en afsluiten van de emoties van anderen

Dat je HSP bent is je inmiddels al wel duidelijk. Alles komt zo veel meer binnen dan dat je zou willen. Dan dat goed voor je is. In dit e-book deel ik drie tips hoe je zorgt dat je niet overprikkeld raakt en voor jezelf kan kiezen.
1649679884
Je staat op. Eindelijk heb je na 10 volle dagen een dag waarop niks gepland staat en je me-time hebt. Een uur later gaat de telefoon, je beste vriendin, ze vraagt of je mee gaat winkelen. Ze heeft echt je hulp nodig bij het uitzoeken van een nieuwe outfit. Je twijfelt… het is zaterdag wat betekent dat het druk is in de stad en drukte vermijd je liever.
 
 
Hierbij heb je eigenlijk echt even tijd voor jezelf nodig maar als iemand je om hulp vraagt kan je moeilijk nee zeggen. Voordat je het doorhebt heb je: “ja, gezellig!” geantwoord. Als je weer thuis komt ben je echt ontzettend moe. Je duikt meteen je bed in. Je ziet al op tegen morgen als je naar de verjaardag van je drukke familie moet.
 
 

Gevoeligheid is geen last maar een extra tool

Even voorstellen

Sleur, iedere dag hetzelfde riedeltje. In de inhoud zat nog wel wat verschil maar de grote lijnen wist ik wel. En het maakte me diepongelukkig. Ik wist uiteindelijk eigenlijk niet eens meer wat ik nou zelf echt wilde. En toch ging ik door, weer doen waarvan ik dacht dat het nodig was. 

Nu, een aantal jaar later is alles, echt alles anders. Ik ben inmiddels verhuisd, volledig zelfstandig ondernemer en woon in een mooi vrijstaand huis, heb een leuk gezin met drie kleine kinderen, een liefdevolle man en een hond. Ik kan wekelijks mijn boodschappen (online) bij de supermarkt bestellen en plannen maken voor de toekomst. Ik kan financiële investeringen doen in mijn bedrijf en heb daar ook plezier in, om te zien hoe ik en mijn bedrijf samen groeien.

Dit is natuurlijk niet vanzelf gekomen. Ik ben in therapie gegaan en heb kei hard gewerkt aan mezelf. Ik heb moeten leren om echt naar mezelf te luisteren en daar ook mijn grenzen in aan te geven. Hierdoor verdween de angst om dingen niet goed te doen en de twijfel over mijn keuzes.

Nu kan ik keuzes maken, erachter staan en als het een keer anders uitpakt dan deal ik daar ook wel weer mee.

3 gouden tips hoe jij je als HSP'er, in iedere situatie, makkelijk kan afsluiten van de emoties van anderen.

Met deze trips raaks je minder snel overprikkeld en blijf je naar je eigen lichaam luisteren. 

1649679884